Студијско путовање на Крф, Видо и Солун!

У организацији Удружења потомака ратника Србије 1912-1920. Пожаревац, реализовано је студијско путовање на Крф, Видо и Солун у периоду од 19. до 23. септембра ове године.
Учесници путовања су били представници следећих школа: ОШ „Краљ Александар I“, Медицинска школа, Економско-трговинска школа, Пољопривредна школа са домом ученика „Соња Маринковић“, Политехничка школа, Пожаревачка гимназија и Психолошки центар Костолац.
Наше ученице: Христина Антић 3/1, Анђелина Андрејић 3/2, Милена Селић и Даница Радаковић 3/4, Петра Михајловић и Невена Радосављевић из 4/1 одељења су у пратњи наставнице Јелене Илић представљале нашу школу.
У оквиру путовања, учествовале су у полагању венаца на Гувији, на Централној прослави на Виду уз полагање венаца, испловљавању над Плавом гробницом, посети Српској кући и Агиос Матеосу споменику Дринске дивизије, посети манастиру Метеори и радионици икона, Зејтинлику у Солуну и комеморативној свечаности на Централном маузолеју са Савезницима уз полагање венаца, полагању венаца на гроб Ђорђа Михајиловића и у повратку су посетиле место одлуке о стварању Солунског фронта – Поликастрон.
Путовање је протекло у савршеном реду и договорима свих учесника, а наше ученице су презадовољне и пуне позитивних утисака.

Leave a Reply