Нека Медицинска школа буде твој избор (ВИДЕО)

Данас је директорка наше школе, Тина Капларевић, гостовала у јутарњем програму “Недремање”,  и том приликом је говорила о предстојећем упису ђака и профилима које школа уписује, наредне школске године.

Избор средње школе један је од најважнијих одлука у животу сваког ученика. Основна мисија пожаревачке Медицинске школе је професионално оспособљавање будућих медицинских радника различитих профила.

Школа ће у наредну школску годину уписати 120 ђака, који ће бити распоређени у 4 одељења, и то профил лабораторијски техничар 30 ученика, медицинска сестра/техничар, 60 ученика и зубни техничар 30 ученика.

Како је рекла директорка Тина Капларевић, школа од 27. маја, има нови сајт, који је информативан и има све релевантне информације о упису, о школи али и о програму преквалификације (средње образовање одраслих).

Школа и ове године организује манифестацију “Дан отворених врата”, у оквиру које ће у школском дворишту бити представљени профили, који ће бити на располагању будућим ђацима у наредној школској години.

Данас ће школу посетити предшколци ПУ “Љубица Вребалов” Пожаревац и они ће бити у прилици да виде хемију на један другачији начин и приближнији њиховом узрасту али ће обићи и кабинете и просторије школе. Посета се организује у оквиру пројекта “Упознај ме, буди ђак Медицинске школе“.

Детаљније можете погледати у видео снимку гостовања…