Get Adobe Flash player

Спонзори

Место за банере спонзора

Пријава

 

 

Екскурзија прве године

Врњачка Бања

9.-11. октобар 2011. год

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Извештај о екскурзијама ученика

 

 

 

Екскурзије ученика другог и завршних разреда су реализоване у октобру односно новембру месецу 2012. године. Са ученицима су путовале одељенске старешине, а у пратњи је био и по један лекар. Извештаје о изведеним екскурзијама су поднеле стручне вође, и то Ћирић Драган за други разред и Гајић Весна за завршне разреде.

 

 

 

ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗОВАНОЈ ЕКСКУРЗИЈИ НА РЕЛАЦИЈИ ПОЖАРЕВАЦ-НИШ-ВРАЊЕ-ПРОЛОМ БАЊА РЕАЛИЗОВАНЕ ОД 18-20.10.2012.ГОДИНЕ

 

            ПОЛАЗАК НА ЕКСКУРЗИЈУ БИО ЈЕ 18.10.2012.ГОДИНЕ У 7,15 СА СПОЉНЕГ ПЕРОНА АУТОБУСКЕ СТАНИЦЕ. НА ЕКСКУРЗИЈУ СУ ИШЛА ОДЕЉЕЊА 2-1,2-2 И 2-4 СА ОДЕЉЕЊСКИМ СТАРЕШИНАМА(СПИСАК УЧЕНИКА У ПРИЛОГУ) СА 58 УЧЕНИКА-ЦА.КОД СКЛАПАЊА УГОВОРА ИМАЛИ СМО 60 ДЕТЕТА ОД ЧЕГА ЈЕ 57 БИЛО ПЛАТИВИХ,НА ДАН ПОЛАСКА ОДУСТАЛЕ СУ ДВЕ УЧЕНИЦЕ ИЗ  2-1 ПЕТРОВИЋ КРИСТИНА И ИЗ 2-4 БЛАГОЈЕВИЋ ДАНИЈЕЛА.НАКОН ПРЕГЛЕДА АУТОБУСА ОД СТРАНЕ САОБРАЋАЈНЕ МИЛИЦИЈЕ КРЕНУЛИ СМО ПУТ НИША.ДО НИША СМО ИМАЛИ  ДВЕ ПАУЗЕ ОД ПО ПОЛА САТА.ПО ДОЛАСКУ У НИШ ПРВО СМО ОБИШЛИ ЛОГОР ЦРВЕНИ КРСТ,ПОТОМ ЋЕЛЕ КУЛУ И МЕДИЈАНУ.НА СВЕ ТРИ ЛОКАЦИЈЕ ИМАЛИ СМО СТРУЧНОГ ВОДИЧА КОЈИ НАМ ЈЕ  ПРЕЗЕНТЕНТОВАО ЗАНИМЉИВОСТИ ВЕЗАНЕ ЗА СВАКУ ЛОКАЦИЈУ.ОКО 14 ЧАСОВА ВРАТИЛИ СМО СЕ У ЦЕНТАР ГРАДА И ДЕЦИ СМО ПОНУДИЛИ РАЗГЛЕДАЊЕ  ТВРЂАВЕ И ОБИЛАЗАК САМОГ ЦЕНТРА И ЗАКАЗАЛИ ПОЛАЗАК ЗА ПРЕДЕЈАНЕ У 17 САТИ.У ЗАКАЗАНО ВРЕМЕ КРЕНУЛИ СМО ПУТ ПРЕДЕЈАНА И ПО ДОЛАСКУ ИЗВРШИЛИ СМО СМЕШТАЈ ДЕЦЕ И ЗАКАЗАЛИ ВЕЧЕРУ У 20 САТИ.НАКОН ВЕЧЕРЕ ИМАЛИ СУ ВРЕМЕ ЗА ПРИПРЕМУ ЈЕР ЈЕ ДИСКОТЕКА ЗАКАЗАНА ЗА 22 САТА И ДЕЦА СУ СЕ ЗАБАВЉАЛА ДО 24 САТИ И НАКОН ТОГА ПОШЛИ СУ НА СПАВАЊЕ.ДО О2 САТА ДЕЖУРАЛИ СМО ПО ХОДНИЦИМА ПОШТО ЈЕ СВАКО ОДЕЉЕЊЕ БИЛО СМЕШТЕНО НА РАЗЛИЧИТОМ СПРАТУ.КАДА СЕ ЈЕ СВЕ УМИРИЛО ОТИШЛИ СМО НА СПАВАЊЕ.

 

            ДРУГИ ДАН ЈЕ ОТПОЧЕО СА ДОРУЧКОМ У 9 САТИ А ПОЛАЗАК ЗА ВРАЊЕ ЗАКАЗАН ЈЕ ЗА 10 САТИ.ПО ДОЛАСКУ У ВРАЊЕ ( А ТО ЈЕ БИЛО ОКО 11 САТИ )КРЕНУЛИ СМО КА БАБА ЗЛАТИНОЈ УЛИЦИ КАКО БИ ОБИШЛИ КУЋУ БОРЕ СТАНКОВИЋА.НАКОН ИЗЛАГАЊА СТРУЧНОГ ВОДИЧА РАЗГЛЕДАНА ЈЕ КУЋА И ЛЕТЊА КУХИЊА .НАКОН ПОСЕТЕ БОРИНЕ КУЋЕ У ПЛАНУ НАМ ЈЕ БИЛО ДА ПОСЕТИМО МЕДИЦИНСКУ ШКОЛУ У ВРАЊУ.ДИРЕКТОРКА ШКОЛЕ СА САРАДНИЦИМА НАС ЈЕ ДОЧЕКАЛА,ПОЗДРАВИЛА,И ПРЕДСТАВИЛА ШКОЛУ А НАКОН ОСВЕЖЕЊА ОБИШЛИ СМО ШКОЛУ НАКОН ЧЕГА ЈЕ ВОДИЧ ВЕОЛИЈЕ ОДВЕО ДЕЦУ У ЦЕНТАР ГРАДА И ДАТО ИМ ЈЕ СЛОБОДНО ВРЕМЕ ОД ДВА САТА .ТОКОМ СУСРЕТА РАЗГОВАРАЛИ СМО О САРАДЊИ ДВЕ ШКОЛЕ ЗАШТА СУ И ОНИ ИЗРАЗИЛИ ЖЕЉУ.У ЗАКАЗАНО ВРЕМЕ (15 САТИ) ОКУПИЛИ СМО СЕ И КРЕНУЛИ НАЗАД У МОТЕЛ НА РУЧАК.НАКОН РУЧКА КО ЈЕ ЖЕЛЕО ДА ОДМАРА ОДМАРАО ЈЕ А КО ЈЕ ЖЕЛЕО ДА СЕ РЕКРЕИРА МОГАО ЈЕ ДА ИГРА МАЛИ ФУДБАЛ НА ФУДБАЛСКОМ ТЕРЕНУ ЛОКАЛНОГ КЛУБА.НАКОН ВЕЧЕРЕ И ПРИПРЕМА ОРГАНИЗОВАНО ЈЕ ДИСКО ВЕЧЕ КОЈЕ СЕ ЈЕ ЗАВРШИЛО НЕШТО ПРЕ 24САТА. НАКОН ОДЛАСКА У СОБЕ НИЈЕ СЕ СВЕ УТИШАЛО ЈЕР СУ ДЕЦА БИЛА АКТИВНА  ЈОШ НАРЕДНИХ ДВА ИПО САТА.

 

          ТРЕЋИ  ДАН ЈЕ ОТПОЧЕО СА ДОРУЧКОМ У 8 САТИ НАКОН ЧЕГА СУ ДЕЦА ОСЛОБОДИЛА СОБЕ ,МИ СМО ИЗВРШИЛИ ПРЕГЛЕД СОБА И КАКО ЈЕ СВЕ БИЛО УРЕДУ У 9 САТИ КРЕНУЛИ СМО ПУТ ЂАВОЉЕ ВАРОШИ. УЗ ПРАТЊУ СТРУЧНОГ ВОДИЧА  ОБИШЛИ СМО  ЛОКАЛИТЕТ,ПОСЕТИЛИ ЦРКВУ СВЕТЕ ПЕТКЕ И КРЕНУЛИ КА ПРОЛОМ БАЊИ.У 14 САТИ СМО СТИГЛИ У БАЊУ И ОДМАХ ОТИШЛИ НА РУЧАК А ПОТОМ СМО ОБИШЛИ РЕХАБИЛИТАЦИОНИ ЦЕНТАР ГДЕ НАМ ЈЕ ДОКТОРКА  ОБЈАСНИЛА КОЈЕ БОЛЕСТИ ЛЕЧИ ОВА БАЊА И  ПОКАЗАЛА НАМ ОДЕЉЕЊА ХИДРО И КИНЕЗИТЕРАПИЈЕ.НАКОН ТОГА ДЕЦА СУ ИМАЛА ЈЕДАН САТ СЛОБОДНОГ ВРЕМЕНА И У 16 САТИ СМО ПОШЛИ КУЋИ.У ПОЖАРЕВАЦ СМО СТИГЛИ У 20,15 САТИ.

 

           ОПШТИ ЗАКЉУЧАК ОДЕЉЕЊСКИХ СТАРЕШИНА КОЈИ СУ БИЛИ СА ДЕЦОМ  ДА ЈЕ ПРОГРАМ У ЦЕЛОСТИ РЕАЛИЗОВАН ОНАКО КАКО ЈЕ УГОВОРОМ ПРЕДВИЂЕНО,ДА ЈЕ СМЕШТАЈ БИО ЈАКО ДОБАР А ШТО СЕ ОДНОСИ И НА ИСХРАНУ ,ДА ЈЕ САТНИЦА ИСПОШТОВАНА И ДА СУ ДЕЦА БИЛА ПО ПОНАШАЊУ У ГРАНИЦАМА ДОЗВОЉЕНОГ.ДОКТОРКА КОЈА ЈЕ ПРАТИЛА ЕКСКУРЗИЈУ НА СРЕЋУ СВИХ НИЈЕ ИМАЛА  МНОГО ПОСЛА А ОНЕ СИТНЕ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ  ЈЕ УРАДИЛА ЕФИКАСНО.

 

          ОСОБЉЕ МОТЕЛА,ТЕХНИЧКИ ПРАТИЛАЦ ИСПРЕД АГЕНЦИЈЕ И ВОЗАЧИ СУЕ БИЛИ ПРЕДУСРЕТЉИВИ И ТРУДИЛИ СУ СЕ ДА НАМ ИСПУНЕ СВЕ ЖЕЉЕ У ГРАНИЦАМА ЊИХОВИХ МОГУЋНОСТИ.

 

УПОЖАРЕВЦУ,                                                                                 СТРУЧНИ ВОЂА

 

24.10.2012.ГОД.                                                                                ДРАГАН ЋИРИЋ  

 

 

 

МАТУРСКА ЕКСКУРЗИЈА

 

 

 

  Изведена од 08.11.-11.11.2012. на релацији Пожаревац- Праг, Праг- Карлове Вари, Карлове- Вари Праг, Праг - Будимпешта, Будимпешта - Праг. На екскурзију је кренуло 100 ученика одељења 4/1-28, 4/2-15, 4/3-22, 4/4-17, 4/5-9 и 3/6-9, са 6 одељењских старешина. На путовање се кренуло 8.11.2012. год. у 05:00 часова са полазног перона аутобуске станице по извршеном прегледу аутобуса од стране службеног лица МУП-а Пожаревац и у пратњи 2 возача агенције Веолија. Током путовања прављен је довољан број пауза да ученици намире своје физиолошке потребе и у хотел у Прагу се стигло у 19:30 часова по смештају по собама послужена је вечера, а потом су ученици били по својим собама.

 

   09.11.доручак је послужен у 08:00 часова, а затим смо се сместили у аутобусе и кренули у разгледање града до 10:00 часова, када смо стигли до комплекса старих здања и двораца, у чије разгледање смо ишли пешице. По завршетку разгледања вратили смо се у аутобусе и пребацили до центра града где смо такође са локалним водичима имали прилике да чујемо историју појединих значајних споменика и објеката и видели велики пешчани сат и планетарни сат. У 14:00 часова ученици су добили слободно време до 18:00часова уз претходно дате инструкције где могу да се крећу и да размене новац, као и време и место састанка. У 18:00 часова по сакупљању свих ученика аутобусом смо отишли до хотела, вечера је послужена у 19:00 часова. Затим су се ученици разишли по собама да се одморе и припреме за дискотеку, где је требало кренути у 21:45 часова. Тачно у 22:00 часа аутобуси су кренули да нас превезу до дискотеке. Међутим, по пристизању схватили смо да се не ради о дискотеци већ о ноћном клубу где се одржавао неки концерт, нашта су ученици негодовали а још више када је речено да се гардероба плаћа 4 еура. Масовно су своју гардеробу однели у аутобусе а потом смо уведени унутра уз обећање да ће се концерт брзо завршити. Власник дискотеке нас уводи унутра и покушава да професоре смести у одвојену просторију од ученика, нашта сам ја као вођа пута одреаговала. Власник потом нуди да и ученици буду са нама. Почели смо да уводимо ученике који су почели да негодују због организације и концерта који је и даље трајао. Незадовољни организацијом повукли смо ученике и вратили се у хотел. По пристизању у хотел сваки одељењски старешина је био са својим ученицима до одласка на спавање.

 

10.11. 2012.  по послуженом доручку у 9:00 часова кренули смо аутобусом у бању Карлове Вари. Уз пут смо направили паузу код фабрике пива где су ученици могли да купе сувенире и паковања пива као сувенир, а потом кренули даље. По пристизању у Карлове Вари уз пратњу локалних водича обишли смо бању и њене изворе топле воде и чули инфромацију о њеном значају. Потом су ученици добили слободно време до 16:30 . По сакупљању и смештају у аутобусе кренули смо назад у хотел , где смо стигли око 20:00 часова. По послуженој вечери ученици су са својим одељењским старешинама организовали слободно време.

 

11.11. 2012.   доручак је послужен у 6 часова. За то време су предате и прегледане собе. С обзиром да је све било у најбољем реду , депозит од 20 еура узет од ученика при уласку у хотел, враћен је у целости . У 7:00 часова кренули смо за Будимпешту. У 14:00 часова су нас у Будимпешти сачекали локални водичи и кренули смо у панорамско разгледањее града. На Тргу хероја ученици су добили 30 минута да изађу и да се фотографишу. У 16:00 часова стигли смо до тржног центра Теско где  смо сви изашли ради куповине и других потреба. У 18:00 часова кренули смо пут Хоргоша и Србије. Границу смо прешли брзо без већих задржавања а затим са прављењем потребних пауза уз пут, стигли смо безбедно у Пожаревац на полазни перон у 23:55.

 

стручни вођа

 

Гајић Весна

 

Општи утисак је да су екскурзије успешно реализоване, а да су се ученици понашали примерено и одговорно.  

 

Настава која је том приликом изгубљена, биће надокнађена кроз радне суботе у  другом полугодишту.

 

Анкета

КОЈИ СУ НАЈЧЕШЋИ РАЗЛОЗИ ИЗОСТАЈАЊА УЧЕНИКА СА НАСТАВЕ?

Болест - 41.2%
Избегавање контролних вежби и писмених задатака - 52.9%
Незанимљива настава - 5.9%
Породична ситуација - 0%
Нешто друго - 0%

Укупно гласова: 17
Гласање у овој анкети је завршено u: 17 мај 2014 - 12:46